La geganta Salvadora Pereandreu

Hola! Sóc la Salvadora Pereandreu

Salvador és el nom del patró de la nostra vila, i a més, també era el nom de la campana més rellevant i amb major transcendència històrica de Vilanova de Prades.

El meu nom és un petit homenatge al nostre patró i a la campana.

Pere Andreu és una de les varietats de castanya que podem trobar a la localitat i Muntanyes de Prades. I d’aquí en surt el meu cognom Pereandreu.

Sóc una castanyera i vull que quedi ben clar.

Vaig néixer al Taller d’Art i Creacions Ferran, de Tarragona, de la mà del Ferran S. Rey i de la Marina B. Cubells.

La meva alçada és de 3,20 m i peso 40 Kg

El dia 6 d'agost de 2018, per la Festa Major de Vilanova de Prades, vaig fer la meva primera aparició pública en cercavila.

Els meus padrins són els veguers de Montblanc, en Pere Berenguer de Vilafranca i Arsenda, de la colla Amics dels Gegants de Montblanc i en Publius Cornelius Scipio i Aemilia Paula Tertia, de la colla Tarraco Escipions, de Tarragona.

La iniciativa de crear un gegant neix de l'Ajuntament de Vilanova de Prades amb la voluntat de tenir un element festiu que acompanyi les festes locals i esdeveniments d'importància. El municipi no comptava fins al moment amb cap element. Després de molt treball i de passar per diverses propostes per a un futur gegant, es decideix tirar endavant aquesta idea però s'opta finalment per un personatge que pugui identificar clarament la localitat i que sigui una obra única. Vilanova de Prades és terra de castanyers i la seva més que consolidada Festa i Mercat de la Castanyada n'és una bona mostra. El resultat final és la Salvadora, una geganta castanyera d'avançada edat i amb cara afable que ens representa com a poble i que és la primera de tot el territori català.

(Fotografia: J.Miralles Arxiu Ferragut)