On som?

SITUACIÓ GEOGRÀFICA

Terme municipal situat a l'extrem sud-oest de la Conca de Barberà, al límit amb el de les Garrigues, el Priorat i el Baix Camp, i sota els cingles de la serra de la Llena, on es troben els punts geogràfics més alts (entre 800 i 1.000 metres d'altitud): la punta del Curull (1.023 m.) i l'Abellà (1.002 m. d'alt). Les successives divisions històriques l'han inclòs en una o altra comarca o jurisdicció. L'orografia és molt accidentada i apareix drenada pel riu de Prades o de Montsant, el qual rep, per la dreta, les aigües dels barrancs de Mataró, de la Coma i del mas d'En Freixes i, per l'esquerra, els d'Anover, de Badarreig, dels Lladres, dels Enllosats i dels Segalassos. Hom troba un bon nombre de fonts aprofitades per a l'agricultura i la ramaderia.

El terme és travessat per la carretera local d'Ulldemolins a Vallclara, amb un brancal que enllaça amb la carretera de l'Espluga de Francolí que comunica amb Flix.

Dels 21,14 Km2 del territori municipal, un 20% és ocupat pel botjar i per roca, un 41% pel bosc -principalment de pins-, un 7% de bosquina, i un 38% per pasturatges. La vinya, en altres temps important, ha sofert una considerable regressió, substituïda per l'avellaner. El conreu més important de regadiu és la patata, de gran qualitat, com les tòfones. Té una poblacio de 157 h (1998) i l'altitud mitjana és de 889 m

ACTIVITAT ECONÒMICA

La seva economia és bàsicament agrícola i ramadera, encara que el 1992 es va inaugurar un càmping de 1a. categoria i una casa de colònies que poden suposar la dinamització econòmica del poble. És un dels famosos pobles d'estiueig de la comarca que es veu afavorit per la seva climatologia suau. Principalment se'l coneix com un poble productor de castanyes per bé que l'avellaner sigui el cultiu més estès.

Disposa d'un espai de lleure municipal conegut com el Casal on a més de piscina, pista poliesportiva i jardins, hi ha un restaurant.

És un poble amable, tranquil i hospitalari. Veniu a la muntanya.

Com arribar-hi

En cotxe:

Des de Montblanc, la capital de la comarca, per la N-240 en direcció a Lleida; sortida per la TV-7004 en direcció a Vimbodí, Vallclara i Vilanova de Prades.

Des de Lleida per la N-240 en direcció a Montblanc fins a l’enllaç a la TV-7004 Vimbodí, Vallclara i Vilanova de Prades.

Des del monestir de Poblet es pot anar per Vimbodí per la TV-7002 i heu d’enllaçar amb la TV-7004 o bé, per la T700 i continuar per la TV-7005 direcció Prades.

Des de Prades per la T700 i més endavant continuar per la TV7005 direcció Vilanova de Prades.


En autobus

Transport comarcal de viatgers
 
Consulta d'altres horaris del Camp de Tarragona. ATM (Autoritat Territorial de la Mobilitat)